Kabaczkowa zupa

Kabaczkowa zupa

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 duży kabaczek
    • 1 puszka pomidorów (kostka)
    • 1 przecier pomidorowy
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka żółta
    • 300 g mięsa mielonego
    • 1 cebula
    • curry
    • nać pietruszki (do posypania)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na rozgrzanej oliwie z oliwek (na patelni) zarumienić wcześniej poszatkowaną cebulę, po czym dodać mięso mielone. Przyprawić przyprawami: curry (dla koloru), papryką słodką, delikatesem do mięs i odrobiną ostrej papryki. Jak się usmaży wrzucić do przygotowanego wywaru. Do gotującej wody należy wrzucić pokrojone w dużą kostkę kabaczek, papryki oraz pomidory. Następnie mięso z patelni i przecier. Doprawić do smaku przyprawami, tak jak przy mięsie. Przed zaserwowaniem posypać natka pietruszki. Życzę smacznego


Komentarze