Kaczka w warzywach

Kaczka w warzywach

  • 06:05
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • kaczka
    • 500 g kurczaka
    • 1 kajzerka
    • 150 g groszku
    • 150 g pieczarek
    • 2 marchewki
    • 1 duża cebula
    • olej
    • 1 jajko
    • przyprawy: sól pieprz majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kaczkę należy oczyścić z kości, natrzeć solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na 2-3 godziny. Kurczaka ugotować z marchewką, solą i pieprzem. Następnie kurczaka zmielić z namoczoną w wywarze kajzerką i wymieszać z surowym jajkiem. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju i przesmażyć z pieczarkami. Masę z kurczaka wymieszać dobrze z pieczarkami i groszkiem. Na koniec przyprawić do smaku. Gotowym farszem napełnić kaczkę, spiąć skórę i piec około 2 godzin w piekarniku nagrzanym do 215 st.


Komentarze