Kalafior po indyjsku

Kalafior po indyjsku

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kalafior
    • 4 - 6 ziemniaków
    • dwie cebule
    • 6 dużych ząbków czosnku
    • 3/4 łyżeczki imbiru
    • pół łyżeczki kminku
    • 3/4 łyżeczki curry
    • sól
    • oliwa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w grubą kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki, obsmażyć na oliwie do zrumienienia. Cebulę pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać, razem zeszklić na oliwie. Do cebuli dodać imbir, curry i kminek - podsmażyć. Wszystkie składniki połączyć w garnku, podlać 3 łyżkami wody, przykryć i dusić około 20 minut. Posolić do smaku. Ziemniaki mają się rozpaść, kalafior powinien być chrupiący.


Komentarze