Kanapeczki ze smażonymi boczniakami

Kanapeczki ze smażonymi boczniakami

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 op. mieszanki sałat Rosso
    • 280 g sera brie
    • 100 g boczniaków
    • 4 kromki chleba typu pumpernikiel
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka świeżych listków tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz

    Sos winegret:

    • 1 łyżka octu winnego
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka musztardy dijon
    • gałązka tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Za pomocą szklanki wykrój z pumpernikla krążki. Ser brie pokrój w kosteczkę, czosnek obierz. Boczniaki dokładnie umyj i otrząśnij z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć grzyby, smaż na średnim ogniu, aż się zarumienią. Następnie obsyp je pokrojonym w kostkę serem brie i wciśnij czosnek, podsmaż kilka sekund, stale mieszając, dodaj sól i pieprz. Grzyby z kawałkami topiącego się sera szybko przełóż na krążki chleba. Na koniec posyp świeżymi listkami tymianku.

Kawałki sałat z mieszanki Rosso nadziej na wykałaczki lub patyczki do szaszłyków.

Zrób sos winegret: wszystkie składniki sosu wrzuć do miseczki. Olej wymieszaj dokładnie z octem, musztardą, solą i pieprzem. Dodaj listki tymianku.

Podawaj kanapeczki z sałatą i osobno sos winegret.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze