Kanapka grillowa ze stekiem drobiowym

Kanapka grillowa ze stekiem drobiowym

  • 00:40
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g steku drobiowego Tesco
    • 50 g majonezu
    • 1/2 cytryny
    • 80 g mieszanki sałat
    • 1/2 cebuli czerwonej
    • 50 g ogórka zielonego
    • 2 łyżki sosu pikantnego Tesco
    • 2 bułki pełnoziarniste
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Steki drobiowe wyjmij z opakowania. Jak tylko grill będzie przygotowany, a żar średni, wstaw mięso do opiekania. Ponieważ steki są przygotowane z fileta drobiowego, powinny szybko się grillować. Gdy z jednej strony się zrumienią, przewróć je na drugą. Podpiecz steki jeszcze przez chwilę, a następnie przełóż mięso w część grilla z mniejszym żarem, aby kurczak dobrze się wypiekł w środku. 

Bułki przekrój na pół i wstaw na ruszt do zrumienienia. Jak tylko podgrzeją się i nabiorą charakterystycznych dla grilla pasków, przewróć je na drugą stronę. Teraz przygotuj cytrynowy majonez. Otrzyj skórkę z umytej cytryny i dodaj do miseczki z majonezem. Dokładnie wymieszaj. Obierz cebulę i pokrój w krążki. Ogórek zielony pokrój na cienkie plasterki.  

Rozłóż bułki na desce i posmaruj obficie cytrynowym majonezem. Na spod połóż mieszankę sałat, potem stek drobiowy. Kolejno ułóż na mięsie krążki cebuli i zielonego ogórka. Polej warzywa pikantnym sosem i przykryj bułką. Wbij 2 patyczki bambusowe w kanapkę i przekrój ją na pół. Patyczki przytrzymają bułkę i stek podczas jedzenia. 

Ułóż kanapkę grillową na talerzu, możesz podać jeszcze pikantny sos w miseczce. Najlepszym dodatkiem do kanapki będą opiekane na grillu ziemniaczki.


Komentarze