Kanapka kameleon

Kanapka kameleon

  • 00:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 cienkich kromek pieczywa pełnoziarnistego
    • 70 g łososia wędzonego na zimno
    • 2 łyżki twarożku
    • garść rukoli
    • 2 czarne oliwki
    • 4 plastry ogórka
    • plasterek szynki gotowanej
    • przyprawy: sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Łososia zmiksuj z twarożkiem i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem. Z chleba wytnij okrągły tułów i głowę kameleona.

2

Wycięte kromki przełóż pastą łososiową i rukolą. Końce rukoli powinny wystawać poza kromkę, tworząc grzebień na grzbiecie kameleona.

3

Z plastrów ogórka wytnij łapy. Z plastra szynki wytnij cienkie paski, z których powstanie język i ogon kameleona.

4

Oliwkę przekrój na pół i przy pomocy wykałaczki umieść na głowie kameleona. Jedną oliwkę pokrój w plasterki i owiń wokół nich paski szynki. Na język wykorzystaj jeden pasek, a pozostałe na ogon. Kanapka gotowa.


Komentarze