Kanapka kapitańska

Kanapka kapitańska

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4-8 kromek dowolnego pieczywa
    • 4 płaty łososia wędzonego
    • 1/2 małej cebulki
    • 1/4 szkl. śmietany
    • 4 korniszony
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 1/2 pęczka pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zmiksuj wędzonego łososia z 1/4 szklanki śmietany. Dodaj drobno posiekaną cebulkę i natkę pietruszki, a następnie posól do smaku i skrop cytryną. Tak przygotowaną pastą smaruj kromki ulubionego pieczywa, a do środka kanapki dodaj pokrojonego w plasterki korniszona. Na wierzchu kanapki możesz przygotować fantazyjną, morską dekorację.