Kanapka na ciepło z żytniego chleba z wędzoną szynką i oscypkiem z letnią sałatką

Kanapka na ciepło z żytniego chleba z wędzoną szynką i oscypkiem z letnią sałatką

  • 00:20
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kromki chleba wiejskiego
    • 100 g szynki wędzonej
    • 80 g oscypka wędzonego
    • 1/2 cebulki wiosennej lub szalotki
    • 1/2 opakowania gotowej mieszanki sałat
    • 2 pomidory
    • 1-2 gałązki natki pietruszki
    • 30 ml oliwy
    • 20 ml sosu winegret
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kromki chleba polej oliwą. Szynkę i ser pokrój na grube plastry. Przełóż szynkę serem i połóż na dwóch kromkach. Pokrój cebulkę wiosenną i posyp kromki. Dociśnij drugą kromką w formie kanapki.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180° i wstaw kanapki do pieczenia. W tym czasie wymieszaj sałaty z sosem winegret. Pokrój pomidory w cząstki i ułóż na półmisku. Na wierzch dekoracyjnie ułóż bukiet sałat i listki pietruszki. Rumiane kanapki przekrój na pół, pod kątem i ułóż przy bukiecie sałat.


Komentarze