Kanapka odlotowa

Kanapka odlotowa

  • 00:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 60 g twarożku śmietankowego 
    • 20 g jogurtu naturalnego 
    • 1 plasterek sera żółtego 
    • 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa 
    • kawałek czerwonej papryki 
    • 2 oliwki 
    • 1 rzodkiewka 
    • 1/4 pęczka szczypiorku 
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku 

    Dodatkowo: 

    • morela 
    • kilka chrupek kukurydzianych lub małych obwarzanków
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Z kromek chleba wykrój jak największe koła. Pokrój rzodkiewkę i oliwkę w plastry. Dopraw twarożek solą i pieprzem, dodaj jogurt i wymieszaj. Doprawiony twarożek nałóż na jedną z kromek i przykryj plastrami rzodkiewki (dwa plastry odłóż). Połóż na kanapce wąsy szczypiorku i przykryj drugą kromką. Zrób oczy z plastrów rzodkiewki i oliwki. Z kawałka papryki i sera wytnij trójkąty, z wyciętych kawałków ułóż dziób i skrzydło na kanapce. Ułóż kanapkę w pojemniku, obok połóż przekrojoną morelę i kilka chrupek.


Komentarze