Kanapka potwór

Kanapka potwór

  • 00:20
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 minibagietki
    • 30 g masła
    • 100 g twarożku śmietankowego
    • 2 liście sałaty karbowanej
    • 1/4 żółtej papryki
    • 1/2 czerwonej papryki
    • 1 zielona papryka
    • 1/2 pęczka szczypiorku
    • 1 czarna oliwka
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Twarożek spulchnij widelcem. Dodaj umyty, posiekany szczypiorek, dopraw solą i wymieszaj.

2

Z bagietek odkrój po jednej piętce, pozostałą część pokrój na pięciocentymetrowe kawałki.

3

Z żółtej papryki wytnij zęby potwora, z czerwonej język, a z zielonej łapy. Resztę papryki pokrój w kostkę.

4

Kawałki bagietek przekrój i przełóż masłem oraz twarożkiem. Dołóż do środka kanapek również pokrojoną w kostkę paprykę i sałatę porwaną na małe kawałki. W głowie potwora umieść zęby i język. Do pozostałych części kanapki włóż zielone paprykowe łapy. Oczy potwora zrób z przekrojonej na pół i przyklejonej twarożkiem czarnej oliwki.


Komentarze