Kanapka z kruchych wafli z twarożkiem i zbożowymi płatkami czekoladowymi

Kanapka z kruchych wafli z twarożkiem i zbożowymi płatkami czekoladowymi

  • 00:15
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g wafli
    • 150 g twarożku waniliowego
    • 250 g płatków czekoladowych białych i ciemnych
    • 1/2 jabłka do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Twarożek waniliowy przełóż do miski. Płatki śniadaniowe przesyp do wysokiego naczynia. 2 łyżki odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj na drobne kawałki za pomocą blendera kuchennego. Następnie wymieszaj je z twarożkiem waniliowym. Dzięki nim serek nabierze miłego czekoladowego smaku oraz zgęstnieje do konsystencji masy do smarowania.

Cztery wafle rozłóż na desce kuchennej i każdy posmaruj masą twarożkową. Złóż wafle jeden na drugim (ostatni wafel pozostaw od góry czysty). Dociśnij dobrze, a następnie pokrój na porcje. Każdy wafelek obtocz w pokruszonych płatkach, rozłóż na półmisku, a do dekoracji użyj świeżego jabłka. Kanapki waflowe możesz spakować do szkoły w pojemnik na śniadanie lub owinąć w papier śniadaniowy.


Komentarze