Kanapka z wątróbką drobiową i z serem

Kanapka z wątróbką drobiową i z serem

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 240 g wątróbki drobiowej
    • 40 g masła
    • 30 g sera parmezan
    • 2 bułki minibagietki
    • przyprawy: sól, pieprz, świeży tymianek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Wątróbkę oczyść z błon, umyj pod wodą i osusz na ręczniku papierowym. Masło stop na patelni na wolnym ogniu i usmaż na nim wątróbkę, skrop sokiem z 1 cytryny. Pod koniec smażenia dodaj świeże listki tymianku, posól oraz popieprz.

Pieczywo przekrój na połowę wzdłuż, włóż do środka wątróbkę oraz starty ser parmezan i podpiecz aż bułka się zarumieni. Do smaku możesz dodać do wnętrza bułki kawałki skórki z cytryny. Ciepłą kanapkę zjadaj od razu lub na chłodno.


Komentarze