Kanapki na krakersach

Kanapki na krakersach

  • 00:20
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 180 g krakersów
    • 1 puszka ciecierzycy
    • 150 g twarożku
    • 4 łyżki jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 zielony ogórek
    • 4 rzodkiewki
    • pęczek szczypiorku
    • 1 łyżeczka mielonej papryki
    • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
    • przyprawy: sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Ciecierzycę odcedź i zmiksuj w blenderze wraz z twarożkiem, oliwą i jogurtem. Powstałą pastę dopraw papryką, kminkiem, solą i pieprzem.

2

Nożem barmańskim wytnij rowki w warzywach i potnij je na półplasterki. Szczypiorek umyj i pokrój na ok. pięciocentymetrowe pasemka.

3

Pastę z ciecierzycy przełóż do szprycy i wyciśnij na krakersy. Na paście ułóż pokrojone warzywa. Przekąska gotowa.


Komentarze