Kanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną

  • 00:20
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jajka
    • 100 g sera topionego
    • 25 g masła
    • 160 g mieszanki sałat
    • 160 g chleba pszenno-żytniego
    • 50 g ketchupu
    • oliwa z oliwek
    • przyprawy: pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo i wystudź. Obierz jajka i posiekaj. Dodaj ser topiony oraz masło i wymieszaj. Do pasty dodaj pieprz do smaku, następnie nakładaj gotową pastę na kromki chleba. Mieszankę sałat skrop oliwką. Kanapki podawaj z dodatkiem sałat i ketchupem.


Komentarze