Kanapki z pastą jajeczno-ziołową

Kanapki z pastą jajeczno-ziołową

  • 00:05
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 - 8 kromek dowolnego pieczywa
    • 8 jajeczek przepiórczych lub 4 jaja kurze
    • ½ ogórka
    • 4 łyżki majonezu
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 4 gałązki pietruszki
    • kilka liści sałaty
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo. Pietruszkę i szczypiorek posiekaj. Ugotowane jajka rozdrobnij widelcem i połącz z majonezem, szczypiorkiem i pietruszką. Całość dopraw solą do smaku. Tak przygotowaną pastą posmaruj kromki ulubionego pieczywa. Do gotowych kanapek dodaj liście sałaty i plasterki ogórka.


Komentarze