Kapelusze pieczarek przekładane pomidorami

Kapelusze pieczarek przekładane pomidorami

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 pieczarek
    • 2 pomidory
    • ser halloumi
    • 2 łyżeczki przyprawy grillowej Tesco
    • 2 gałązki natki pietruszki
    • 30 ml oliwy z oliwek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Pieczarki umyj i odsącz z wody. Odetnij nóżki. Kapelusze przypraw solą i pieprzem. Poukładaj je na grillu. Grilluj tylko z jednej strony do momentu, aż się zrumienią, a następnie przełóż na półmisek. 

Pomidory pokrój w ćwiartki i wytnij nasiona. Ser halloumi pokrój na grube plastry i każdy z nich posyp przyprawą do grilla Tesco. 

Na patyczki bambusowe nabij kolejno pieczarkę, ser oraz pomidor. Na końcu każdego szaszłyka umieść kapelusz pieczarki. Ułóż szaszłyki na ruszcie i opiekaj powoli na grillu. Obracaj, gdy tylko warzywa i ser się zrumienią. 

Pokrój natkę pietruszki i wymieszaj z oliwą. Przełóż gotowe pieczarki na półmisek i polej oliwą pietruszkową.


Komentarze