Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

Kapusta pekińska z ananasem i kukurydzą

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 mała kapusta pekińska
    • 1/2 puszki kukurydzy
    • 5 plastrów świeżego ananasa
    • 4 łyżki jogurtu
    • 1 łyżka kwaśnej śmietany
    • 1/2 ząbka czosnku
    • 1/2 łyżeczki octu winnego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapustę pokrój w sporą kostkę. Obrane plastry ananasa pokrój na kawałeczki i połącz z posiekaną kapustą i odsączoną kukurydzą.

Przygotuj jogurtowy dressing PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING: jogurt połącz ze śmietaną, dodaj zmiażdżony czosnek, przypraw solą i pieprzem oraz 1/2 łyżeczki octu winnego. Sałatkę wymieszaj z dressingiem.

Podawaj jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielną przekąskę.


Komentarze