Kapusta szmurowana domowa

Kapusta szmurowana domowa

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 główki kapusty świeżej (może być włoska)
    • 40 dag boczku wędzonego
    • sól, cukier
    • ocet do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kapustę należy poszatkować i ugotować do średniej miękkości, następnie odlać wodę. Boczek pokroić w małe kosteczki lub średnie według uznania i usmażyć na patelni. Kapustę ugotowaną doprawić do smaku solą, cukrem i octem według uznania i na koniec dodać usmażony na patelni boczek, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną kapustę należy wkładać do słoików, zagotować w zależności od wielkości słoika od 20 do 40 minut. Smaczne jako przystawka do różnego rodzaju dań oraz jako dodatek do obiadu.


Komentarze