Kapusta z fasolą

Kapusta z fasolą

  • 04:00
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • ½ kg kwaszonej kapusty
    • 40 g grzybów suszonych
    • 1 szklanka fasoli
    • 1 cebula
    • 50 ml oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Fasolę namocz i pozostaw na noc.  Następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości. Grzyby gotuj przez ok. 15 min, odcedź, a następnie pokrój w paski. Kapustę włóż do garnka, gotuj przez ok. 40 min, dodaj grzyby i wcześniej ugotowaną fasolę. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE przez ok. ½ godziny. W trakcie duszenia dodaj pokrojoną i podsmażoną cebulę.


Komentarze