Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami

  • 01:10
  • 10 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 10 grzybów suszonych
    • 4 szklanki wody
    • 1 kg kwaszonej kapusty
    • 4 łyżki oleju
    • 2 cebule
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Grzyby namaczaj przez 1 godzinę w szklance wody, a następnie ugotuj, ostudź i pokrój w paseczki.

Kapustę zalej 3 szklankami wody i zagotuj pod przykryciem. Po chwili odkryj i gotuj na mniejszym ogniu przez ok. 20 min.

Na patelni na 4 łyżkach oleju podsmaż drobno posiekaną cebulę i grzyby. Podsmażone grzyby z cebulą dodaj do kapusty i gotuj razem przez ok. 45 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.


Komentarze