Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g kapusty
    • 1 jabłko
    • 1 cebula
    • 1 łyżka mąki
    • 2 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka kminku
    • 1 szkl. wody
    • przyprawy: sól, cukier
    • kolorowy pieprz do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapustę oczyść z wierzchnich liści, usuń głąb, opłucz i poszatkuj. Następnie włóż do garnka z gorącą wodą. Dodaj 2 łyżki oleju, kminek oraz sól i cukier do smaku. Kapustę przykryj pokrywką i gotuj przez ok. 15 min.

Jabłko umyj, obierz, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę i dodaj do kapusty. Cebulę obierz i umyj, posiekaj w kostkę i przesmaż na rumiano na 1 łyżce oleju. Następnie dodaj mąkę, rozetrzyj i zasmaż, dodaj kilka łyżek wody i rozprowadź. Cebulę z mąką połącz z kapustą i wszystko razem podsmaż na patelni na wolnym ogniu (ok. 10 min).


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze