Karczek pod pierzynką

Karczek pod pierzynką

  • 01:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,5 kg karczku
    • duży słoik majonezu
    • ostra musztarda
    • ok. 0,5 kg sera żółtego
    • 6 dużych cebul
    • przyprawa do karczku
    • vegeta
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Karczek kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm, a następnie lekko rozbijamy ręką. Rozbite plastry karczku układamy dość ciasno (tak aby nie było przerw pomiędzy poszczególnymi plastrami mięsa) na suchej blaszce do pieczenia. Posypujemy przeprawą do karczku, solą i pieprzem.

Na mięso układamy pokrojoną w plastry cebulę (jedną przy drugiej). Cebulę posypujemy vegetą i startym na tarce na dużych oczkach żółtym serem. Na wierzch wylewamy majonez wymieszany z ostrą musztardą. Całość pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i sałatą.


Komentarze