Karczek wołowy pieczony w całości w sosie własnym

Karczek wołowy pieczony w całości w sosie własnym

  • 03:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg karczku wołowego
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • 2 szklanki wody
    • 5 łyżek oleju
    • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Karczek natrzyj solą i pieprzem i wstaw do lodówki na 1 godz. Następnie wyjmij karczek i przełóż do brytfanny, podlej olejem, przykryj i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°. Piecz przez 1 godz. 40 min. Podczas pieczenia podlewaj pieczeń niewielką ilością wody. W połowie pieczenia dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Mąkę pszenną rozmieszaj z wodą i dodaj po upieczeniu do wytworzonego z mięsa sosu.


Komentarze