Karczek z marchewką i cebulą

Karczek z marchewką i cebulą

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg karczku
    • 2 średnie cebule
    • 1 średnia marchewka
    • 1/4 margaryny
    • sól, pieprz, vegeta
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Cebulę obierz, pokrój w półksiężyce, a marchewkę w talarki. Na patelni rozgrzej margarynę i obsmaż plastry karczku z obu stron na złocisty kolor.

Obsmażone plastry karczku przełóż do rondla, a na tłuszcz w patelni wrzuć cebulę z marchewką na około 3–5 minut, tak aby cebula pochłonęła cały tłuszcz.

Cebulę z marchewką połącz z mięsem w rondlu, podlej wodą do 3/4 wysokości ułożonego mięsa. Dodaj sól, pieprz oraz Vegetę. Przykryj i duś około godziny, aż cebula będzie prawie rozgotowana. Można dosypać do potrawy łyżkę sosu pieczeniowego z torebki 10 minut przed końcem duszenia. Smacznego!


Komentarze