Karkówka

A może tym razem na obiad zrobisz soczystą i aromatyczną karkówkę? To wyjątkowe mięso zaspokoi nawet największe apetyty. Poznaj przepisy na karkówkę w różnych kulinarnych wydaniach. Nie zabraknie Ci smacznych powodów, by ją przygotować. 

Karkówka to jedno z najpopularniejszych mięs przyrządzanych na grillu. Sekretem jej smaku jest marynata. To dzięki niej mięso jest miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Bazą dla marynaty może być olej lub ocet winny. Inne jej składniki to musztarda, zioła i przyprawy. Ale nie tylko grill jest właściwym miejscem dla tego rodzaju mięsa. Karkówkę można również smażyć, dusić, gotować i panierować. W naszych przepisach znajdziesz wiele smacznych pomysłów na przygotowanie tego mięsa. Rolada nadziewana pomarańczami oczaruje Twoje podniebienie. Karkówka w aromatycznym chrzanie też Ci zasmakuje. Na grilla natomiast proponujemy stek. Gdy podasz go z opiekanymi ziemniakami, będzie pysznie. 

filtrowanie (33 przepisy):
sortowanie: