Karkówka pieczona w chlebie

Karkówka pieczona w chlebie

  • 00:50
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1,2–1,5 kg karkówki
    • 1 bochenek chleba

    Przyprawy dane do smaku:

    • sól
    • majeranek
    • vegeta
    • czosnek
    • liść laurowy
    • 1/3 kostki masła
    • przyprawa do masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Karkówkę nacieramy przyprawami i odkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pieczemy karkówkę ok. 1,5 godz. (musi być prawie gotowa). Z bochenka chleba odkrajamy wierzch i wybieramy miąższ, smarujemy środek masłem i posypujemy przyprawą do masła. Do tak przygotowanego bochenka wkładamy karkówkę, mocno upychamy i przykrywamy odciętym wierzchem. Całość wkładamy do rękawa do pieczenia i do brytfanny, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 40 min.


Komentarze