Karkówka wieprzowa pachnąca szałwią

Karkówka wieprzowa pachnąca szałwią

  • 01:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg karkówki
    • 5 małych cebul
    • 1 szklanka bulionu warzywnego
    • 5 łyżek oleju
    • 2 łyżeczki świeżej szałwii
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso umyj, rozetnij wzdłuż i rozbij tłuczkiem. Szałwię, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek wymieszaj w 30 ml oleju i natrzyj tym mięso. Całość zwiń w roladę i zwiąż nicią.

W brytfance rozgrzej resztę oleju, zrumień na nim mięso. Dodaj bulion warzywny, pokrojone w ćwiartki cebule, ziele angielskie i liście laurowe. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° i piecz przez ok. 1 godz.

Do karkówki pachnącej szałwią doskonale pasują pyzy. Smacznego!


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze