Karkówka wieprzowa w marynacie z ketchupu

Karkówka wieprzowa w marynacie z ketchupu

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g karkówki bez kości
    • 4 łyżki oleju
    • 6 łyżek ketchupu
    • 5 ząbków czosnku
    • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, jałowiec (4 ziarnka)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Olej wymieszaj z ketchupem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Mięso umyj, podziel na 4 kotlety. Rozbij tłuczkiem. Włóż do przygotowanej marynaty i wstaw do lodówki na 4 godz. Następnie smaż na rozgrzanym ruszcie po 12 min z każdej strony.


Komentarze