Karkówka zapiekana z serem

Karkówka zapiekana z serem

  • 01:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg karkówki
    • 1 kg cebuli
    • 1 musztarda francuska
    • 3 pomidory
    • 15 plastrów sera żółtego gouda
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Karkówkę pokroić na plastry (nie za grube), rozłożyć na blaszce i posmarować musztardą francuską. Na to rozłożyć wcześniej mocno zeszkloną, pokrojoną cebulę, lekko posoloną (dużo cebuli - to bardzo ważne). Każdy plaster karkówki przykryć serem żółtym. Na to położyć pokrojony pomidor. Piec w piekarniku z termoobiegiem ok. 1,5 godziny. Nie przejmować się dużą ilością wody, która powstanie podczas pieczenia - wszystko wyparuje. Smacznego!


Komentarze