Karminadle śląski

Karminadle śląski

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 bułka kajzerka
    • 1/2 szklanki mleka
    • 2 solone śledzie
    • 400 g mielonej karkówki wieprzowej
    • 1 duża drobno posiekana cebula
    • masło
    • jajko
    • tymianek
    • sól i pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Bułkę namoczyć w mleku, cebulę przesmażyć na maśle. Śledzie zmielić wraz z jajkiem, bułką i przyprawami. Następnie zagnieść z mięsem. Obtoczyć delikatnie w mące i podsmażyć. Karminadle tradycyjnie podaje się z ziemniakami i kiszoną kapustą.


Komentarze