Karp pieczony

Karp pieczony

  • 01:10
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 karp (ok. 1 kg)
    • 4 cebule
    • 2 spore łyżki masła
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 gałązki pietruszki
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Karpia umyj, spraw, przytnij ogon, opłucz i posól. Cebulę obierz i pokrój w plastry. Włóż cebulę oraz gałązki pietruszki do środka ryby, a resztą cebuli dokładnie obłóż rybę i zawiń ją w folię. Włóż na noc do lodówki.

Następnego dnia usuń cebulę z karpia. Posmaruj wierzch i wnętrze ryby masłem i posiekanym czosnkiem. Włóż rybę do żaroodpornego naczynia i owiń ją folią do pieczenia. Piecz przez ok. 1 godz. w temp. 180°. Możesz udekorować ziarenkami kolorowego pieprzu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze