Karp podawany na cebuli

Karp podawany na cebuli

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg patroszonego karpia
    • 3 cebule
    • 1 szklanka octu
    • ½ szklanki cukru
    • ½ litra wody
    • 70 ml oleju
    • ½ szklanki mąki
    • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtocz go w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż karpia.

Przygotuj zalewę: ocet, wodę, cukier, liść laurowy i ziele angielskie zagotuj. Wrzuć pokrojoną w półksiężyce cebulę. Wszystko gotuj przez ok. 5 min. W misce ułóż usmażone kawałki ryby, a następnie zalej przygotowaną zalewą. Odstaw do lodówki na 24 godz.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze