Karp w kapuście zasmażanej

Karp w kapuście zasmażanej

  • 01:45
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg patroszonego karpia
    • ½ szklanki mąki
    • 70 ml oleju
    • ½ kg kapusty kiszonej
    • 50 g grzybów suszonych
    • 2 cebule
    • 50 g masła
    • przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kapustę zalej wodą, dodaj grzyby i przyprawy, gotuj przez ok. 1 godz. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle. Gdy cebula będzie zeszklona dodaj 1 łyżkę mąkę i zamieszaj. Zasmażkę dodaj do kapusty.

Karpia podziel na dzwonka. Przypraw solą i pieprzem. Obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Na talerz wykładaj kapustę, a następnie układaj na niej karpia.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze