Karp z pieczarkami w białym winie

Karp z pieczarkami w białym winie

  • 01:20
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 1 kg patroszonego karpia
    • 300 g pieczarek
    • 2 cebule
    • 100 ml białego wina
    • 100 g margaryny
    • 3 łyżki mąki
    • 70 ml oleju
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni rozpuść margarynę i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Pieczarki umyj, pokrój w grubsze plasterki i dodaj na patelnię z cebulą. Pod koniec smażenia dodaj wino.

Karpia podziel na 4 porcje. Przypraw solą i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej, smaż karpia po 2 min z każdej strony. Wyłóż na półmisek i obłóż smażonymi pieczarkami z cebulą.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze