Karp z warzywami

Karp z warzywami

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 4 dzwonka karpia
    • 2 marchewki
    • 1 średni seler
    • 1 por
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 70 ml oleju
    • 50 g margaryny
    • natka pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa obierz i umyj. Marchew i seler pokrój w słupki, a pora w półksiężyce. Na patelni rozgrzej margarynę i podsmaż warzywa przez ok. 10 min. Na drugiej patelni rozgrzej olej. Karpia przypraw solą, obtocz w mące i smaż na oleju. Na talerz wykładaj warzywa, a na nie układaj porcje karpia. Posyp posiekaną natką pietruszki.


Komentarze