Kasza gryczana z warzywami i mozzarellą

Kasza gryczana z warzywami i mozzarellą

  • 00:55
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 125 g mozzarelli
    • 240 g cebuli
    • 210 g papryki czerwonej
    • 100 g pietruszki
    • 100 g selera
    • 8 g czosnku
    • 400 g kaszy gryczanej
    • 20 ml oliwy z oliwek
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotuj kaszę zgodnie z przepisem na opakowaniu. W czasie gdy kasza się gotuje, przygotuj resztę składników. Warzywa umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. Pokrojone warzywa podduś przez ok. 5 minut na oliwie na dość dużym ogniu. Następnie dodaj do warzyw sól i pieprz do smaku oraz zmiażdżony ząbek czosnku. Warzywa wymieszaj z kaszą i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli i wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 190° na ok. 40 minut. Po tym czasie wyciągnij potrawę z piekarnika i od razu podawaj.


Komentarze