Kasza gryczana zapiekana z cukinią i parmezanem

Kasza gryczana zapiekana z cukinią i parmezanem

  • 00:45
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg kaszy gryczanej
    • 1 średnia cukinia
    • 1 duża cebula
    • 1 mały por
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 1 jajko
    • 5-10 dag parmezanu
    • sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie i vegeta do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kaszę ugotować (średnia miękkość). Boczek podsmażyć z pokrojoną drobno cebulą i porem, dodać cukinię pokrojoną w kostki. Następnie wymieszać z kaszą, polać dobrze rozmieszanym jajkiem, dodać przyprawy, posypać parmezanem i piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni ok. 45 minut.


Komentarze