Kaszotto ze szpinakiem i pieczoną papryką

Kaszotto ze szpinakiem i pieczoną papryką

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 szkl. świeżych umytych liści szpinaku baby
    • 100 g kaszy pęczak
    • 1 cebula
    • 1 mała cukinia
    • 1 czerwona papryka
    • 220 ml bulionu warzywnego
    • szczypta wędzonej papryki
    • szczypta kminu rzymskiego
    • sól, pieprz
    • oliwa
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Paprykę posmaruj oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200ºC na 20–30 minut. W połowie czasu obróć paprykę na drugą stronę. Gorącą upieczoną paprykę włóż do miski i szczelnie przykryj folią. Kiedy papryka nieco ostygnie, wyciągnij ją i obierz. Pokrój ją na kawałki. Czosnek i cebule posiekaj.

2

 Cukinię pokrój w plasterki. 

3

Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Kiedy się zeszklą, dodaj plastry cukinii i po chwili kaszę i przyprawy. Smaż jeszcze przez chwilę.

4

Zalej całość gorącym bulionem. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20–30 minut, aż kasza będzie gotowa. 
Na koniec gotowania dodaj upieczoną paprykę i liście szpinaku. Dopraw w miarę potrzeby solą i pieprzem. Zamieszaj. Po ugotowaniu przed podaniem odstaw potrawę pod przykryciem na 10 minut, żeby smaki dobrze się połączyły. 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze