Kawa mokka z kakao

Kawa mokka z kakao

  • 00:10
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 łyżeczka gorzkiego kakao
    • 2 łyżeczki cukru
    • 2 łyżeczki drobno zmielonej kawy
    • 1 łyżeczka cukru waniliowego
    • 2 łyżki bitej śmietany
    • 300 ml wrzątku
    • 100 ml mleka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mleko wlej do rondelka, dodaj cukier waniliowy i doprowadź do wrzenia. Dodaj kakao i cukier, zamieszaj i trzymaj na małym ogniu. W osobnym naczyniu zaparz kawę i po 2-3 min połącz z kakaowym mlekiem. Rozlej do dwóch uprzednio nagrzanych filiżanek. Na wierzch nałóż bitą śmietanę. Na koniec śmietanę oprósz kakao.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze