Kawa mrożona z kardamonem i miodem

Kawa mrożona z kardamonem i miodem

  • 00:15
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 480 ml świeżo zaparzonej kawy z ekspresu lub rozpuszczalnej
    • szczypta świeżo zmielonego kardamonu
    • 180 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
    • 3 łyżki miodu
    • 100 ml śmietanki 30%  
    • 3 łyżki pestek z granatu
    • bita śmietana
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Gorącą kawę dopraw kardamonem i posłodź miodem. Ostudź do temperatury pokojowej.

2

Wystudzoną kawę przelej do woreczków na lód i włóż do zamrażarki na ok. 8 godzin. 

3

Przed wyciągnięciem kostek z zamrażarki, ubij śmietanę na sztywno i wyjmij pestki z granatu.

4

Gotowe kostki kawowe przełóż do niewielkich słoiczków i zalej skondensowanym mlekiem. Na wierzch wyciśnij nieco bitej śmietany i połóż kilka pestek granatu. Podaj zaraz po przyrządzeniu. 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze