Kawa orzechowa z kardamonem

Kawa orzechowa z kardamonem

  • 00:05
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 czubate łyżeczki kawy mielonej
    • 2 filiżanki wody
    • 2 duże łyżki kremu orzechowego
    • ½ łyżeczki kardamonu
    • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    • 2 czubate łyżki zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
    • bita śmietana
    • cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Krem orzechowy rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i rozlej do 2 filiżanek. Zaparz kawę w dzbanuszku i dopełnij nią filiżanki. Możesz dodać po łyżeczce cukru. Na wierzch dodaj bitą śmietanę i posyp zmielonymi orzechami wymieszanymi z kardamonem i gałką muszkatołową.


Komentarze