Kawałki kurczaka w aromatycznych dipach

Kawałki kurczaka w aromatycznych dipach

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kubełek drobiowy na grilla

    Zielony dip:

    • 200 g jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżki posiekanej bazylii lub natki pietruszki
    • przyprawy: sól, pieprz

    Żółty dip:

    • 200 g jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 płaska łyżeczka curry
    • 1/2 małej cebuli
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Połóż kawałki kurczaka na ruszcie i grilluj do momentu, aż mięso będzie dobrze upieczone. Przygotuj zielony dip: wymieszaj w misce jogurt z majonezem i dodaj posiekane świeże zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przygotuj żółty dip: wymieszaj w misce jogurt z majonezem i curry. Dodaj drobniutko posiekaną cebulę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone kawałki kurczaka podawaj z aromatycznymi dipami.


Komentarze