Kebab w chlebku pita

Kebab w chlebku pita

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g mięsa wołowego i wieprzowego (polecamy polędwicę)
    • 1 cebula biała
    • 1 pomidor
    • ½ ogórka
    • 1 sałata zielona
    • 1 kapusta pekińska
    • 1 opakowanie chlebka pita

    sos czosnkowy:

    • 100 ml śmietany
    • 30 ml majonezu
    • ½ główki czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Warzywa umyj. Cebulę obierz i pokrój w krążki. Pomidory pokrój w półplasterki. Kapustę pekińską drobno posiekaj. Mięso przypraw do smaku i usmaż na oliwie.

Przygotuj sos czosnkowy: wymieszaj majonez i śmietanę z roztartym przez praskę czosnkiem i przyprawami.

Podpiecz chlebek pita w piekarniku i przygotuj wg. wskazówek na opakowaniu.

Do środka chlebka wlej sos, włóż kapustę, pomidory, ogórki, sałatę, cebulę i mięso. Ponownie zalej wszystko sosem czosnkowym.


Komentarze