Kebab wieprzowo-wołowy

Kebab wieprzowo-wołowy

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 720 g kebabu wieprzowo-wołowego (3 opakowania)
    • 3- 4 łyżki oliwy

    Surówka:

    • ½ kapusty pekińskiej
    • 3 pomidory
    • 1 ogórek
    • 1 cebula
    • 1 łyżka oliwy

    Sos do mięsa:

    • 8 łyżek majonezu
    • 8 łyżek śmietany
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy: sól, pieprz, oregano
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kebaby polej lekko oliwą. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200° i piecz przez ok. 30 min. lub usmaż mięso na patelni.

Przygotuj sos do mięsa: majonez wymieszaj ze śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i oregano.

Przygotuj sałatkę: obierz cebulę, a resztę warzyw umyj. Kapustę pekińską pokrój w kostkę, pomidory w ćwiartki, ogórka i cebulę w plastry. Skrop oliwą, przypraw do smaku.

Proponujemy podawać z frytkami i podpieczonym w piekarniku chlebkiem pita. Całość możesz udekorować gałązką rozmarynu.


Komentarze