Keftedes - kotleciki mięsne

Keftedes - kotleciki mięsne

  • 01:00
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 600 g polędwicy wołowej
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżka mąki
    • 1 mała bułka
    • 1 jako
    • 3 łyżki oleju do smażenia
    • ok. 2 łyżeczki listków świeżego tymianku
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso drobno posiekaj w kostkę. Bułkę namocz w wodzie, aby zmiękłą. Następnie ją odciśnij, dokładnie wymieszaj z mięsem, dodaj jajko, roztarty czosnek, tymianek i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem na ok. 30 min. Z masy mięsnej uformuj w dłoniach podłużne sznycelki, obtocz je w mące i usmaż na średnio nagrzanej patelni na oleju z każdej strony (ok. 15 min). Kotleciki posyp świeżym tymiankiem i podawaj od razu.


Komentarze