Kiełbasa toruńska pieczona w boczku

Kiełbasa toruńska pieczona w boczku

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 pęto kiełbasy toruńskiej
    • 1 ogórek kiszony
    • 2 plastry boczku wędzonego
    • ½  papryki czerwonej
    • 1 cebula
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kiełbasę pokrój na skos na 4 części. Każdą część ponacinaj 3 razy. Plastry boczku pokrój w paski. Paprykę pokrój w małe kwadraty, ogórka w cienkie plastry, cebulę w półplasterki.

Do nacięć nakładaj kolejno: paprykę, ogórka i cebulę. Do każdego nacięcia dodaj też po paseczku boczku.

Piecz w piekarniku przez ok. 15-20 min w temperaturze ok. 200°. Podawaj z musztardą i chlebem.


Komentarze