Kiełbaska z grilla z ostrym sosem

Kiełbaska z grilla z ostrym sosem

  • 00:30
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g bratwursta Tesco
    • 20 ml oleju
    • 2 łyżeczki curry
    • 100 g ketchupu Tesco
    • 1/2 ogórka zielonego
    • 1/2 papryki
    • 1 cebulka czerwona
    • 2-3 gałązki natki pietruszki
    • 2 szczypty papryki ostrej w proszku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Kiełbaski wyjmij z opakowania i opłucz pod zimną wodą. Posmaruj je olejem i posyp 1 łyżeczką curry. Dzięki tej przyprawie kiełbaski nabiorą niepowtarzalnego aromatu. Gotowe rozłóż na grillu. Opiekaj powoli, aż kiełbaski zarumienią się z każdej strony. Uważaj, aby się nie przypaliły.  

W tym czasie przygotuj sos. W misce wymieszaj ketchup z ostrą papryka i curry. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Paprykę przetnij na pół i wyjmij nasiona oraz białe części. Całą pokrój w małą kostkę. Ogórek zielony pokrój w podłużne plasterki, a następnie także w kostkę. Wymieszaj warzywa z sosem w misce. Na koniec posiekaj natkę pietruszki i dodaj do ostrego sosu. 

Grillowane kiełbaski ułóż na półmisku. Ostry sos zawsze podawaj osobno w naczyniu. Mała szklaneczka będzie idealna.


Komentarze