Kieszonki nadziewane fetą i koperkiem

Kieszonki nadziewane fetą i koperkiem

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 1 sztuka piersi z kurczaka
    • 20 dag sera feta
    • 3 łyżki posiekanego koperku
    • sól do smaku, pieprz czarny mielony do smaku
    • oliwa
    • 10 dag bułki tartej
    • 2 jajka
    • przyprawa do kurczaka
    • 10 dag mąki pszennej
    • 1/5 szklanki wody mineralnej
    • suszona natka pietruszki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pierś z kurczaka podzielić na porcje. Każdą z porcji naciąć tak, żeby powstała kieszonka. Mięso oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Fetę rozdrobnić widelcem i wymieszać z posiekanym drobniutko koperkiem. Tak przygotowany farsz z fety nakładać do kieszonek, spiąć je wykałaczką. Kieszonki oprószać mąką, następnie obtaczać w jajku wymieszanym z wodą mineralną (można jej dodać nieco mniej) i suszoną natką pietruszki, następnie obtaczać je w bułce. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kieszonki z obu stron na złoty kolor.


Komentarze