Kieszonki z łososiem i szpinakiem

Kieszonki z łososiem i szpinakiem

  • 00:30
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z łososia
    • 1 op. świeżego szpinaku baby
    • 25 ml śmietany 12%
    • 150 g sera pleśniowego lazur zielony
    • 1 op. ciasta francuskiego
    • 1 op. sałat Misto
    • 50 g kapusty kiszonej
    • 1 mała czerwona cebula
    • pomidorki cherry
    • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Szpinak podsmaż na oliwie, odparuj. Dodaj śmietankę i 50 g sera pleśniowego. Znowu nieco odparuj. Odstaw na bok.

Ciasto francuskie i łososia pokrój na 6 kawałków. Na każdym kawałku ciasta połóż trochę szpinaku, łososia i kawałek sera pleśniowego, następnie sklej rogi ciasta. Piecz przez ok. 20 minut w temperaturze 200-220°.

Sałatkę Misto wymieszaj z kapustą kiszoną, cebulą pokrojoną w piórka, kurkumą, pieprzem, solą i odrobiną cukru. Na talerzu wyłóż surówkę, pokrojone na ćwiartki pomidory i upieczone kieszonki.

 


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze