Kofte - zraziki w pikantnym sosie

Kofte - zraziki w pikantnym sosie

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 450 g mięsa z indyka
    • ½ czerwonej papryki
    • 3 ząbki czosnku
    • 2 łyżeczki kminku
    •  ½  cebuli
    • 3 łyżki oleju
    • 1 szklanka wody
    • 4 papryczki chilli
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Zmieszaj ze sobą pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, 1 posiekany drobno ząbek czosnku, pieprz i kminek. Dodaj do tego posiekaną w kostkę cebulę, dopraw solą i pieprzem. Wymieszane wcześniej składniki wrzuć do miski i połącz z mięsem z indyka.

Zwilż dłonie i z wymieszanych składników formuj podłużne pulpety. Tak ukształtowane mięso smaż na patelni przez 10 min, cały czas obracając, aby nie straciło swojego kształtu. Podlej 1 szklanką wody, posól i dodaj w całości papryczki chilli oraz 2 starte ząbki czosnku. Gotuj mięso w powstałym sosie na małym ogniu przez ok. 15 - 20 min.


Komentarze